Trildetectie & trildetectoren

Trildetectoren nemen storingen op door breuk of trilling en zijn inzetbaar op tal van plaatsen. Na de vaststelling van een storing, kan al dan niet een centrale worden verwittigd.

Trildetectie ( boren in een kluis, gat in muur, glasbreuk... )

Een andere veel gebruikte detector, is de trildetector (seismicosensor). Deze detector maakt het mogelijk om een storing waar te nemen die veroorzaakt wordt door het breken of verplaatsen van voorwerpen.

Een trildetector kan bijvoorbeeld gemonteerd worden op een raam. Als een inbreker of windstoot het raam breekt, geeft dit een storing door aan de detector. De detector zal op zijn buurt deze storing doorgeven aan de centrale unit.

Een ander veelgebruikte toepassing is trildetectie op deuren, ramen, enz... Hier wordt er al een storing doorgegeven aan de centrale als er zich ongewone schokken voordoen op het voorwerp. Als men bijvoorbeeld de deur uit haar scharnieren probeert te heffen, geeft de trildetector reeds een storing door.

De prijs van trildetectoren wordt bepaald door de grootte, mogelijke instellingen, kwaliteit van de trildetectie en of de detector draadloos is. Momenteel zijn er ook reeds trildetectoren op de markt die draadloos en autonoom een storing kunnen doorsturen naar de alarmcentrale.

Heb je een kluis of kast met belangrijke documenten of gewoon met valuta dan kan je dit best extra beveiligen met een trildetectie. Je krijgt dan direct een waarschuwing als er geknoeid wordt met de omgeving (uitbreken van de kluis door middel van boren of lassen). Het is namelijk gebruikelijk dat kluizen niet ter plaatse geopend worden maar eerder uitgebroken worden om op een andere plaats rustig verder te kunnen werken.

Trildetectie en open/sluitdetectie

Gaat het om een raam of deur in een belangrijke ruimte zoals magazijn, atelier, winkel of kantoor kan je best opteren voor een trildetector met ingebouwde magneetcontact. Op deze manier is de deur of raam perfect beveiligd voor verschillende soorten inbraak. ( breuk of ongeoorloofd openen )

Offerte alarmsysteem