Alarmsystemen

Ben je op zoek naar een professioneel alarmsysteem? Niet eenvoudig blijkt... Wij geven je een duidelijk overzicht van de werking, soorten, merken, de alarmsysteem prijzen en de onderdelen van een alarminstallatie.

De onderdelen van een professioneel alarmsysteem

Alarmsysteem inbraak

Wat is een professioneel alarmsysteem

Een goed alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. De meest voorkomende situaties waarvoor een huisalarm gebruikt wordt, zijn inbraakbeveiliging en branddetectie. Je kan een alarmsysteem zelf plaatsen of laten installeren door een beveiligingsfirma.

In België is het verplicht om een alarm te registreren. Een alarmsysteem is ook verkrijgbaar in de vorm van een set of pakket. Zo krijg je idee van de totaalprijs van de installatie. De meeste grote merken en fabrikanten van alarmsystemen zijn verkrijgbaar in een dergelijk pakket. Populair zijn& Jablotron, Egardia, Honeywell en Somfy.

Bewegingsmelder alarmsysteem

Hoe werkt het en welke detectie is mogelijk

Een professionele alarminstallatie kan je steeds opdelen in drie grote pilaren: detectie, centrale unit en de signalisatie. Als je een inbraakalarm aanschaft omwille van de brandveiligheid volstaat het om detectoren te installeren die zonder visuele vaststellingen werkt, maar eens je het alarmsysteem ook wenst te gebruiken voor het detecteren van inbraak of diefstal is het aanschaffen van detectoren & magneten onontbeerlijk.

Centrale unit alarmsysteem

Wat is de centrale unit?

De centrale unit van een alarminstallatie is het hart van de installatie. Alle onderdelen van de installatie sturen signalen naar de centrale unit. Deze kan op verschillende manieren bediend worden. Er kan gekozen worden voor een bekabeld alarmsysteem of een draadloos alarmsysteem.

Bewakingscamera

Camerabewaking & beelden

Professionele camerabewaking is een zo belangrijk onderdeel van een alarmsysteem. Dankzij de bewakingscamera is het mogelijk om ook camerabeelden van calamiteiten vast te leggen.

 

Beveiliging alarmsysteem

De beveiliging van een alarmsysteem is het belangrijkste item. Als de beveiliging van het systeem niet optimaal is, dan heeft jouw alarm geen enkele waarde of nut.

 

 

Sirene alamrsysteem

Welke soorten signalisatie bestaan er

Bij de ontdekking van een storing, dient de signalisatie af te gaan in de vorm van een stil alarm, geluid of flitslicht. Er bestaan buitensirenes, binnensirenes en stil alarm ( meldkamer ). Wij leggen hier de verschillende mogelijkheden uit.