Brandbeveiliging & branddetectie

Naast inbraakalarmsystemen zijn brandbeveiligingssystemen de meest geplaatste alarmsystemen. En terecht want een brand kan aardig wat ravage aanrichten in een gebouw, de kans op verlies van mensenlevens is enorm, rook en verbrandingsgassen kunnen verstikking veroorzaken nog voor de brand zichtbaar is.

Brandpreventie

Brandpreventie is onontbeerlijk om brand te voorkomen. Het evacuatieplan is hierin een belangrijk onderdeel. Vraag ook steeds raad en advies bij de brandweer.

Brandpreventie

Soorten brandbeveiligingssystemen

Ondanks de vele uitvoeringen kan je brandbeveiligingssystemen opdelen in twee soorten: geadresseerde brandbeveiligingssystemen en conventionele brandbeveiligingssystemen.

Soorten brandbeveiligingssystemen

Soorten blussystemen

Eens er effectief een brand uitgebroken is, dient men zo vlug mogelijk de brand te blussen of op zijn minst onder controle te krijgen. Dit kan met verschillende soorten blussystemen.

Soorten blussystemen

Keuring & controle

Als je een brandbeveiligingssysteem geïnstalleerd hebt dan wil je natuurlijk dat het optimaal functioneert wanneer het er op aan komt. Deze werking kan je verzekeren door een goede installatie en periodieke controles.

Keuring & controle

Noodverlichting & signalisatie

Los van je brandblussysteem is het ook raadzaam om noodverlichting en andere signalisatie aan te brengen die in werking treed als er een brand uitbreekt.

Noodverlichting & signalisatie

Branddetectie & brandalarm systeem

Het is perfect mogelijk om een brandbeveiligingssysteem aan te sluiten op een alarmsysteem al dient dit alarmsysteem uitgerust zijn met de juiste soort detectoren om bijkomende signalisatie naar bijvoorbeeld een meldkamer te kunnen sturen. Ook omgekeerd is dit het geval.

Branddetectie & brandalarm systeem

Brandbestrijdingsmiddelen

Elke brandbeveiliging gaat samen met een goede brandalarm installatie om brand te detecteren. Vervolgens dient een brand goed te kunnen worden bestreden.

Brandbestrijdingsmiddelen

 

Offerte brandbeveiliging