Binnensirene

Een binnensirene heeft een dubbel doel: de inbreker beletten om rustig verder te werken en de inbreker ongerust maken wat de verdere stappen va het alarmsysteem zijn.

Binnensirene: de directe inpakt

Omdat de sirene een ongelooflijk indringend, schel geluid maakt, is het zo goed als onmogelijk voor de inbreker of inbrekers om rustig verder te werken. Hun eerste bezorgdheid zal zijn om het luide alarm uit te schakelen. Als dit niet direct lukt zullen ze ofwel de vlucht kiezen ofwel meer gehaast te werk gaan wat je meer kans geeft dat belangrijke zaken of waardevolle voorwerpen niet gestolen worden. Een voorbeeld is een kluis openbreken of forceren van een beveiligde deur. Zorg dat de binnensirene in elke kamer goed hoorbaar is en dat ze goed beveiligd is tegen sabotage of onbruikbaar maken.

Binnensirene: wat als

Een inbreker weet niet of de binnensirene het enige beveiligingsmiddel is tegen inbraak. Misschien wordt er ook een buitensirene gebruikt, een meldkamer verwittigd of zelfs de politie. Die onzekerheid zal er toe leiden dat de inbreker, inbrekers of zelfs inbrekersbende het hazenpad zullen kiezen. Dit alles hangt natuurlijk af van de binnensirene zelf. Ze dient goed beveiligd te zijn tegen sabotage en mag niet al te zichtbaar opgehangen worden.

Plaatsing van één of meerdere sirenes?

Heb je een groot huis of kantoor? Dient een volledig magazijn of een werkplaats beveiligd te worden? Kies dan voor meerdere binnensirenes. Een binnensirene die loeit in een kantoor zal zo goed als geen effect hebben als de inbrekers werktuigen of machines aan het stelen zijn in een aanpalend magazijn, of omgekeerd natuurlijk.

Offerte alarmsysteem