Raamtralies

Raamtralies zijn erg geschikt als extra beveiligingsmaatregel tegen inbraak en vandalisme. Ze zijn makkelijk te installeren en bieden een uitstekende bescherming tegen indringers die via het raam naar binnen proberen te komen. In een pand dat voorzien is van raamtralies kunnen de ramen open gezet worden zonder dat er sprake is van een veiligheidsrisico.

Raamtralies zijn inbraakwerend

Raamtralies zijn erg geschikt voor het beveiligen van ramen die zich op begane grond niveau bevinden. Afhankelijk van het type raam kan een traliewerk aan de buitenzijde of binnenzijde van het raam geplaatst worden. Aangezien de tralies van gehard staal zijn gemaakt bieden ze een zeer goede bescherming tegen inbraak en vandalisme. De spijlen in het traliewerk zullen niet verbuigen en door de geringe afstand tussen de spijlen is het onmogelijk voor een indringer om via het raam naar binnen te klimmen.

Uitvoeringen

Tralies kunnen zowel uit horizontale als verticale spijlen zijn opgebouwd en de spijlen kunnen rond of vierkant van vorm zijn. De onderlinge afstand tussen verticale spijlen bedraagt in verband met de veiligheid meestal10-12 centimeter. Horizontaal is de afstand maximaal 20cm. De dikte van de spijlen varieert en is afhankelijk van de gewenste beveiligingsgraad. Speciaal voor woningen met een traditionele architectuur zijn er raamtralies verkrijgbaar met een sierlijke vormgeving. Deze hebben het uitzicht van een traditioneel smeedijzeren hekwerk. Ook voor woningen met een hedendaagse architectuur zijn er tralies te koop met een minimalistische vormgeving. Er is keuze uit meerdere RAL kleuren.

Vaste raamtralies

Vaste raamtralies worden meestal met behulp van speciale schroeven of bouten in de muur of het kozijn vastgezet. Deze schroeven zijn beveiligd zodat ze er niet van buitenaf uitgedraaid kunnen worden. Het traliewerk kan bestaan uit meerdere spijlen maar voor het beveiligen van kleine tuimelvensters gebruikt men in de regel een enkele stang die aan de binnenzijde vССr het tuimelvenster wordt geplaatst. De tralies zijn in meerdere uitvoeringen en kleuren te koop waardoor ze zo min mogelijk opvallen.

Tralies met scharnieren

Speciaal voor particuliere woningen zijn tralies te koop die van een scharnier zijn voorzien. Deze scharnierfunctie is handig omdat de ramen dan goed bereikbaar blijven en je ze bijvoorbeeld eenvoudig kunt wassen. Speciale aandacht bij dit systeem gaat uit naar de scharnieren. Deze moeten inbraakwerend zijn en goed verankerd in de muur zodat het traliewerk niet geforceerd kan worden. Er zijn tegenwoordig ook tralies te koop die gemonteerd kunnen worden in een profiel. Het traliewerk kan dan horizontaal uitgeschoven worden waardoor de ramen op normale wijze geopend kunnen worden. Speciaal voor woningen met luiken zijn er ook raamtralies die naar binnen scharnieren. Zo kunnen de luiken aan de buitenzijde van de woning toch gewoon gesloten worden.

Raamtralies met alarm

Een traliewerk kan indien gewenst uitgevoerd worden met een speciale inbraaksensor. Met noemt dit ook wel een 'bouncer' systeem. Dit is een systeem waarbij er een alarm afgaat wanneer een indringer tracht het traliewerk te saboteren. De sensor kan gekoppeld worden aan een bestaand alarmsysteem zodat de eigenaar van het pand bij een inbraakpoging direct op te hoogte wordt gesteld. Dit systeem is vooral geschikt voor de beveiliging van panden met een hoog veiligheidsrisico maar sommige fabrikanten van raamtralies bieden ook systemen aan die voor consumenten interessant zijn.

Offerte toegangscontrole