Interface

Een toegangscontrolesysteem bestaat uit verschillende onderdelen die onderling in een netwerk met elkaar communiceren via een interface. Het systeem zelf wordt beheerd en aangestuurd via een gebruikersinterface.

Gebruikersinterface toegangscontrole

De gebruikersinterface bij een toegangscontrolesysteem bestaat meestal uit een computer en een server. Met behulp van speciale software kan het beveiligingssysteem centraal geregeld worden en kunnen alle componenten individueel geconfigureerd worden. Afhankelijk van het type systeem kan de centrale computer in principe vanaf elke locatie benaderd worden door een beheerder en kunnen alarmmeldingen via het netwerk worden verstuurd.

RS-485 interface

De onderdelen in een toegangscontrolesysteem communiceren doorgaans gedeeltelijk via een seriële verbinding met elkaar (RS-485, RS-422, of RS-232). De RS-485 interface is een moderne seriële interface die minder storingsgevoelig is dan RS-232. Het is een vierdraads systeem waarbij het zenden en ontvangen van gegevens dankzij gescheiden signaallijnen tegelijk kan gebeuren (vergelijkbaar met een telefoongesprek). Dit in tegenstelling tot een half-duplex systeem (RS-232) waarbij zenden en ontvangen na elkaar gebeurt (zoals bij een gesprek via een portofoon).

Serieel naar ethernet interface

De onderdelen in een toegangscontrole systeem (bijvoorbeeld een slagboom of een kaartlezer) kunnen met behulp van een speciale serieel-naar-ethernet interface in een netwerk worden opgenomen. Elk apparaat krijgt dan een eigen IP adres. Men kan dan via een computer via TCP/UDP verbinding maken met de afzonderlijke onderdelen van het systeem. Zo kan een kaartlezer bijvoorbeeld op afstand worden geprogrammeerd.

USB naar RS232-422-485 interface

Met deze interface is het mogelijk om apparaten die alleen beschikken over een seriële interface via een laptop of tablet met USB interface te configureren.

Eenvoudig beheer van randapparatuur

In een uitgebreid controlesysteem wordt het beheer van camera's, kaartlezers en urenregistratie centraal geregeld via een applicatie die op de server draait. Op de server kunnen allerlei gegevens worden opgeslagen zoals: gegevens van medewerkers, pasfoto's, weekroosters, videobeelden die door bewakingscamera's zijn gemaakt en andere informatie die voor de toegangscontrole belangrijk is. Deze privacygevoelige gegevens worden versleuteld opgeslagen. Via de centrale server kunnen ook alle toegangsrechten beheerd worden en naar de verschillende onderdelen in het systeem worden gestuurd.

Offerte toegangscontrole