Analoog camerasysteem & Traditionele CCTV-camerasystemen

 

Onder analoge camera's, ook wel de CCTV analoog genoemd, verstaan we de meer traditionele camerasystemen die al het langst op de markt zijn maar nog steeds goed verkopen.

Analoge bewakingscamera's vallen steeds onder het bekabeld systeem. D.w.z. dat men geen draadloze oplossing heeft maar er steeds moet gewerkt worden met een goede bekabeling om de beeldkwaliteit zo goed mogelijk van de camera naar de recorder over te brengen. Wij raden aan om een professionele en goede coaxkabel te gebruiken. Het gebruik van een goede coaxkabel zorgt ervoor dat de afstand tussen de analoge camera en de recorder tot 100 meter kan oplopen zonder kwaliteitsverlies. Uiteraard is er nog een voeding nodig om de camera te laten werken.

Verlichting nodig 

Zorg er ook steeds voor dat er voldoende verlichting aanwezig is. Plaats daarom de analoge bewakingscamera steeds bij een lichtbron of laat deze uitrusten met een infrarood verlichting.

Lagere beeldkwaliteit 

Om de beelden van uw videobewaking vanop afstand te kunnen bekijken, heeft u ook nog een verbinding tussen de analoge recorder en modem/router nodig. Hiervoor gebruikt men een UTP-kabel. Hou er wel rekening mee dat de beeldresolutie bij analoge bewakingscamera's vrij beperkt ( +/- 0,4 MP) is t.o.v. de IP camerasystemen. Het is toch aangeraden indien bewaking, herkenning en veiligheid een grote rol spelen om minimaal 1MP beeldkwaliteit te halen.

De beelden worden via een analoog videosignaal via de coaxkabel verzonden naar de DVR (Digitale Video Recorder ). Deze slaat op zijn beurt alle beelden op, op de interne harde schijf. Een goede DVR kan verschillende camera's aansluiten.Het opnametoestel of DVR slaat alle beelden op en wordt aangesloten op het internet met een UTP-kabel. Zo wordt het met de benodigde software mogelijk om beelden op afstand te volgen via PC, Tablet of Smartphone.

Voordelen van een analoge bewakingscamera

  • budgetvriendelijk
  • eenvoudige installatie
  • goede beeldkwaliteit bij goede verlichting

Nadelen van een analoge bewakingscamera

  • bekabeling nodig
  • niet draadloos
  • verouderd principe
  • lage beeldresolutie
Vrijblijvende offerte analoog camerasysteem