Welke bewakingscamera kiezen

Welke camerabeveiliging kiezen is niet makkelijk. Toch zijn er een aantal vuistregels dewelke ervoor zorgen dat je het juiste camerasysteem kiest. Een goede bewakingscamera moet gewoon 24/7 betrouwbare beelden leveren. Uiteraard dien je jezelf steeds te laten bijstaan door een vakman.

De beste bewakingscamera valt of staat met de resolutie. Dus 90% van het aanbod op webshops valt helaas af.

Binnen- en/of buitengebruik

Ten eerste moet je je zelf afvragen of je de camera binnen of buiten wenst te gebruiken. Een binnencamera is niet geschikt om buiten te plaatsen. Het is wel bij sommige binnencamera's mogelijk om deze binnen buiten te plaatsen daar ze voorzien kunnen worden door een behuizing voor buiten. Vraag steeds professionele raad aan uw installateur of bekijk goed de plaatsingsvoorwaarden.

Huishoudelijk gebruik of professioneel gebruik

Wens je een tankstation te bewaken of een magazijn met dure spullen, dan kies je gewoon voor de beste en meest betrouwbare oplossing. Wens je de oprit van je woning te bewaken of gewoon wens je gewoon mensen af te schrikken, dan volstaat een goedkoop camerasysteem. Zelfs een dummy camera schrikt al af. Afhankelijk van het doel, kies je het juiste camerasysteem.

Vrijblijvende offerte camerabewaking

Te gebruiken bij een calamiteit of niet

Veel te vaak wordt er gekozen voor een goedkoop camerasysteem. Mensen denken dat als ze beeld en geluid hebben opgenomen dat alles in orde is. Tot er zich een echte calamiteit voordoet. Denk maar aan een echte inbraak, diefstal, aanrijding in een magazijn, of ... zelfs brand. Als de kwaliteit van beeld en geluid slecht is, zijn ze gewoon onbruikbaar. Is het niet de bedoeling om je inboedel zwaar te gaan bewaken en blijft het eerdere een hobby, dan is een goedkope bewakingscamera van €60 al voldoende.

Resolutie beelden

De beste bewakingscamera's vallen of staan op de kwaliteit of resolutie van hun beelden. Investeer liever in een beveiligingscamera met goed beeld dan met slecht beeld. Daarom raden wij aan om een bewakingscamera te kopen met een goede resolutie en lens. Koop je toch een IP bewakingscamera, kies dan zeker een camera boven de 300.000 pixels ( 0.3 MP ).

Opvallend of niet

Vraag je ook af of je bewakingscamera zichtbaar mag zijn of niet. Er bestaan veel soorten bewakingscamera's qua technologie en vorm / uitzicht. Is het de bedoeling om mensen af te schrikken, plaats deze dan ook op een goed zichtbare plaats. Kies dan voor een buiscamera of een bodycamera. Deze vallen door hun vorm zeer sterk op. Wens je liever onopvallend te surveilleren, dan is de vorm van een dome bewakingscamera of een discrete camera de beste oplossing. Het is een onopvallend camerasysteem.

Vrijblijvende offerte camerabewaking

Plaats & functies

Vraag je ook af waar je de camera wenst op te hangen en wat je wenst op te nemen. Wens je 2 zijden te bewaken, dan kan een speed dome bewakingscamera een oplossing zijn. Deze kunnen makkelijk op een hoek van een woning of bedrijfsgebouw opgehangen worden. Tevens is de camera bestuurbaar en kan hij 2 zijden in de gaten houden. Ook de oppervlakte van de plaats is belangrijk. Wens je een grote parking te bewaken, dan heb je nood aan een groothoek lens met eventuele zoomfunctie, of zelfs 2 camera's. Dien je in een magazijn een smalle gang te bewaken, dan is een bewakingscamera met breedhoeklens niet van toepassing. Wens je de nummerplaten te lezen? Dan heb je nood aan superbeelden en eventueel zoomfuntie. Wens je 's nachts beelden op te nemen, dan is een bewakingscamera met infrarood en nachtzicht belangrijk. Stem uw camera af op uw behoefte. Een camera zonder led-verlichting zal ‘s avonds bij de voordeur niet veel prijsgeven, tenzij het natuurlijk een heel lichtgevoelige camera is.

Draadloos of niet

Draadloze camera's doen goed hun werk. Ze worden beter en beter en de beeldkwaliteit verbetert elke dag. Ook de prijs daalt snel. Doch heeft een draadloze bewakingscamera zijn beperkingen. Het WIFI signaal / bereik is soms niet sterk genoeg over lange afstand, waardoor je niet om lange afstand een camera kan plaatsen. Ook de zijn dergelijke toestellen storingsgevoelig. Daarom is het nog altijd beter om te werken met een vaste kabel. Wil je toch liever draadloos bewaken? Gebruik dan een IP camera met een LAN adapter, deze werken 10 keer beter dan Wi-Fi bewakingscamera’s.

Analoog of digitaal?

Analoge bewaking heeft zeker zijn dienst bewezen in het verleden, door zijn betrouwbaarheid en redelijke goede beelden. Vandaag moeten we kiezen voor digitale bewakingscamera's. Maar kies wel een bewakingscamera met voldoende megapixels ( MP). Kies een camera van minstens 1 MP. Een digitale bewakingscamera kopen van €60 is weggesmeten geld. Ook aan te raden zijn de HDCVI bewakingscamera’s. De beeldkwaliteit is zeer goed mits het plaatsen van goede kabels en stuurt beelden door op lange afstand zonder storingen. Tenslotte zijn er de HD-SDI camera’s, dewelke prachtige digitale beelden leveren over coaxkabels, ze zijn wel iets duurder.

Conclusie

Wat kiezen we nu het beste? Analoog is achterhaald. HD-SDI bewakingscamera's en IP-bewakingscamera's zijn zeer goede camerasystemen en komen het beste in aanmerking. Kijken we naar beeldkwaliteit en gebruiksgemak dan is HD-SDI de absolute winnaar. Kijken we naar beeldkwaliteit en flexibiliteit, dan is IP-camerabewaking de winnaar. HDCVI krijgt een tweede plaats, wat uiteraard nog steeds een goede oplossing is. Best laat je een bewakingscamera plaatsen door een vakman, hij/zij zal alle mogelijkheden voorleggen en een inschatting maken welk camerasysteem het beste is.

Wens je de prijzen te vergelijk, dan raden wij aan een offerte aan te vragen bij onze aangesloten vakmannen.

Vrijblijvende offerte camerabewaking