Wat is camerabewaking & camerabeveiliging

Wat is een bewakingscamera eigenlijk en wat doet een dergelijk beveiligingssysteem? Welke criteria volgens de camerawet bepaald dat we te maken hebben met camerabewaking.

Verhoog de veiligheid met een camerasysteem

Ook als je er over nadenkt om de veiligheid of goede werking in je bedrijf ( personeel, contact met klanten, diefstalpreventie... ) of woning te verbeteren, kan camerabewaking een uitkomst bieden waar andere detectoren tekort schieten. Camerasystemen registreren echter véél meer dan enkele signalen of storingen zoals andere detectoren. Bij het plaatsen van camerabewaking is het dus belangrijk goed op de hoogte te zijn van de plaats van plaatsing, mogelijkheden én plichten die het installeren van camerabewaking met zich meebrengt.

Wat is een bewakingscamera

We dienen ook goed het verschil te kennen wat een beveiligingscamera is en wat niet. Een camera aan de ingang van een gebouw, is een bewakingscamera. Een webcam die een panoramisch beeld van de natuur rond je gebouw weergeeft, is dit niet. Volgens de camerawet is een bewakingscamera elk observatiesysteem dat beelden verzamelt, verwerkt of bewaart om:

  • Misdrijven zoals inbraak te voorkomen, vast te stellen of op te lossen
  • Overlast te voorkomen of vast te stellen
  • Orde te handhaven

Wanneer geld de wetgeving

Het is héél belangrijk om te weten dat de wetgeving geld vanaf er beelden opgenomen, opgeslagen of bewaard worden. De aangifte van een bewakingscamera is verplicht in sommige gevallen.

Vrijblijvende offerte camerabewaking