Bewakingscamera kopen

Een bewakingscamera kopen doe je niet in 1-2-3. Welke bewakingscamera kiezen hangt af van een aantal criteria dewelke de keuze zullen bepalen.

Zeer belangrijk is het verschil tussen een professionele camera-installatie voor bijvoorbeeld de beveiliging van bedrijven, beveiliging van kantoren, magazijn, loods, winkel enz... en de thuisinstallatie voor de monitoring en beveiliging van particulieren ( onroerend goed). De markt biedt voor iedere doelgroep een oplossing aan.

Er worden veel goedkope pakketten op het internet aangeboden waarbij de kwaliteit van de lens zo slecht is, dat ze nauwelijks bewakingscamera's mogen genoemd worden. Dergelijke systemen zijn meer voor de hobbyist.

Maak vooral eerst een goede studie hoeveel camera's je zal nodig hebben. Dan kan je kiezen tussen een eenvoudige IP of draadloze camera of een pakket. Het voordeel van een pakket is dat je op voorhand weet hoeveel het camerasysteem zal kosten. Vraag uiteraard naar de extra kosten voor een eventuele installatie door een erkende installateur.

Toch dienen we ook een groot onderscheidt te maken tussen 3 soorten aankopen & installaties. Zo zijn er de doe-het-zelf pakketten met eigen installatie ( soms met maar 1 camera), de complete pakketten ( meerdere camera's ) met installatie op maat én de volledige installatie op maat ( volledig uitgerust systeem).

Voor bedrijven is het zeer belangrijk te werken met een erkende INCERT installateur daar een perfect werkende & goedgekeurde installatie nodig is voor een eventuele aansluiting aan een alarminstallatie en de tussenkomst van de verzekering bij een eventuele calamiteit ( inbraak, diefstal... )

Doe-het-zelf pakket of individuele installatie

Bij een doe-het-zelf bewakingscamera systeem, dien je zelf alles te installeren. Alles wat je nodig hebt, ontvang je in 1 camerabewaking pakket. Dergelijke pakketten worden veel online aangeboden. Uiteraard moet je alles zelf installeren. Denk maar aan het ophangen van de camera's, de plaatsing van eventuele bekabeling, aansluiting op het stroomnet en eventueel netwerk. Ook dien je zelf de software te installeren én de eventuele recorder. Belangrijk is dat er een duidelijke handleiding meegeleverd wordt én dat je bij eventuele problemen toch een noodnummer kan bellen voor eventuele support. Wij raden aan om goed op te letten bij de aankoop van een doe-het-zelf pakket. Zelf alles installeren is mogelijk indien het gaat om een particulieren en eenvoudige installatie.

Welke pakketten bestaan er?

  • HD IP Bewakingscamera doe-het-zelf Pakketten
  • HD-SDI Bewakingscamera Doe-het-zelf Pakketten
  • Analoge Doe-het-zelf Bewakingscamera Pakketten

Complete pakketten mét tussenkomst installateur

Complete camerabewaking pakketten bestaan uit een volledig camerasysteem + installatie door een professional. Complete pakketten zijn goed uitgeruste pakketten waarbij je op voorhand de prijs weet én welke onderdelen inbegrepen zijn. Bij de installatie van een compleet camerabewaking systeem kom een installateur tussen. Hij installeert de camera's, plaatst de kabels, adapters, de recorder, beugels, pictogram, installeert de software en sluit alles aan op de voeding. Naast een perfecte installatie ontvang je een uitgebreide uitleg van de werking van het systeem en hoe je de software moet gebruiken.

Welke pakketten bestaan er?

  • HD IP Bewakingscamera Pakketten mét installatie
  • HD-SDI Bewakingscamera Pakketten mét installatie
  • Analoge Bewakingscamera Pakketten mét installatie

Installatie bewakingscamera's op maat

Bij de volledige installatie op maat wordt eerst een studie gemaakt van de te beveiligen plaatsen. Er wordt een schema opgemaakt, dat volledig voldoet aan de huidige wetgeving, en dat weergeeft welke soort bewakingscamera of technologie het best kan gebruikt worden. Wij raden aan om bij een professionele beveiliging steeds een installateur in te schakelen dewelke voldoen aan het INCERT-merk. Het INCERT-merk certificeert installateurs die een bewijs van goed vakmanschap kunnen voorleggen en die beantwoorden aan de vereisten als ook aan de kwaliteitsproducten gebruikt in de gerealiseerde beveiligingsinstallaties. Klik hier om een gecertificeerde installateur of gecertificeerde installatie op te zoeken.

Camerabewaking nodig? Vraag steeds een offerte aan

Vraag steeds een offerte aan bij INCERT-installateurs vooraleer je overgaat tot de aankoop van een susteem. Vergelijk via onze website de camerabewaking prijzen én hun bijhorende oplossing.

Vrijblijvende offerte camerabewaking