Analytische software & bewakingscamera's

De camera is de bron van je beeldmateriaal maar het is ook belangrijk wat je met deze beelden doet en kan doen. Ga je echt alle beelden zelf nakijken of kies je voor enkele technische snufjes die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een storing ontvangt wanneer een auto passeert en zelfs de nummerplaat opslaat samen met het uur? Hierbij enkele technische mogelijkheden van camera's uitgerust met analytische software.

Gezichtsherkenning

Hier herkent de software het gezicht van een mens en zal met deze informatie extra stappen ondernemen. Dit kan gaan van het doorsturen van een storing maar ook het verhogen van de beeldkwaliteit, aanschakelen van verlichting of het gezicht volgen behoort tot de mogelijkheden.

Nummerplaatherkenning

Zijn er bepaalde personen en voertuigen niet gewenst of zijn er net slechts enkele voertuigen toegelaten op een terrein? Dan kan je kiezen voor nummerplaatherkenning. Het is zelfs mogelijk om deze informatie op te slaan samen met een datum en uur. Koppelen aan tijdsregistratie is hier mogelijk. Hier stopt het echter niet bij analytische camera's.

Andere mogelijkheden

  • herkennen van verdwenen of achtergelaten goederen;
  • volgen van routes;
  • beklimmen van hekwerk of omheiningen;
  • bezoekers tellen en registeren;
  • ...

Hoog kostenplaatje

Het spreekt voor zich dat het kostenplaatje van dit soort camera's of achterliggende software zwaarder doorwegen dan de aankoop van standaard camera's. Je kan deze kosten echter vlug terugwinnen als dit er voor zorgt dat er minder interventies nodig zijn of als diefstal vlugger en beter opgevolgd wordt.

Vrijblijvende offerte camerabewaking