Vormen bewakingscamera's

We hebben een overzicht opgesteld van de soorten bewakingscamera's volgens hun vorm. Uiteraard kunnen verschillende types werken volgens analoge camera, draadloze camera, IP camera of als HD-SDI camera of hybride bewakingscamera.

Box / body bewakingscamera

Dit soort camera valt onder de analoge bewakingscamera's. Body bewakingscamera's zijn CCTV camera's die meestal voorzien zijn van een wisselbare lens waarmee je hoge resolutie beelden kan maken. Ze leveren de beste beeldkwaliteit. Indien later een groter gebied dient te worden gecontroleerd, dan hoef je enkel de lens te verwisselen.

Meer lezen

Bullet / buis bewakingscamera of bullet camera

Dit soort camera valt onder de analoge bewakingscamera's. De Bullet bewakingscamera of ook wel Buis camera genoemd zijn een stuk compacter dan de body camera's en zijn ook goedkoper. De lenzen van dit soort type beveilingscamera's kunnen niet verwisseld worden. Daarom is het zeer belangrijk om goed op voorhand te weten welke plaats/grootte van de ruimte deze camera dient te overschouwen.

Meer lezen

Dome / speed dome bewakingscamera

De Dome bewakingscamera verschilt niet zo veel met de Bullet camera. Het grote verschil zit hem in de vorm van de camera. Het is de meest discrete en minst opvallende soort bewakingscamera. Deze camera is zeer geschikt Achter de ronde behuizing, wordt de cameralens geplaatst.

Meer lezen

Camerabewaking met discrete camera

Een discrete camera of een hidden bewakingscamera wordt ingebouwd in de behuizing van allerlei toepassingen. Eigenlijk is een het spy-camera en dient deze niet om mensen af te schrikken maar eerder om mensen te bespioneren en ze onopvallend te volgen. Een verborgen camera kan worden ingebouwd in een wandklok, pen, klokradio, detector & rookdetector, uurwerk, knoopsgat, USB-stick enz...

Meer lezen

Dummy bewakingscamera

Dummy bewakingscamera's of fake camera's, zijn een goedkoop alternatief om mensen af te schrikken. Ze zijn niet de onderscheiden van échte beveiliingscamera's. Dit soort bewakingscamera is niet voorzien van bekabeling of heeft geen ontvanger om beelden op te nemen. Ze worden via schroeven en pluggen vastgemaakt aan muur en plafond. Het zijn de goedkoopste bewakingscamera's in het assortiment.

Meer lezen

 

Vrijblijvende offerte camerabewaking