Camerawetgeving en personeel

Een bewakingscamera plaatsen mag niet zomaar. Er bestaat een duidelijke wetgeving omtrent het plaatsen van een camerasysteem en de (ver)melding ervan.

Camerawet 2007

Rondom camerabewaking bestaat er duidelijke en specifieke wetgeving: camerawet van 21-03-2007, verschenen in het Belgisch Staatsblad. Download hier de wettekst over camerabewaking.

Verplichte kennisgeving t.o.v. tewerkgesteld personeel

Aan te raden is deze kennisgeving op te nemen in het Arbeidsreglement. Voor personeel reeds in dienst voeg je een bijlage toe aan het reeds uitgereikte arbeidsreglement, steeds schriftelijk en met afgetekend ontvangstbewijs. Voor nieuwe aanwervingen zit dusdanig de clausule reeds in het arbeidsreglement verwerkt.

Verplicht pictogram, kennis van camera's

Waar moet ik een pictogram hangen? Bij elke mogelijke toegang tot de plaats waar camerabewaking is geplaatst. Dit wil zeggen: aan de oprit van de parking, aan elke toegangsdeur, aan elke poort. Het pictogram is verkrijgbaar in verschillende materialen ( plaat / sticker / aluminium plaat, verkeersbord ) en in verschillende formaten. Afhankelijk van de plaats van plaatsing ( besloten plaats / niet-besloten plaats ) verschilt de grootte van de sticker of muurplaat. Vraag raad aan jouw installateur welk pictogram geschikt is.

Vrijblijvende offerte camerabewaking