Bewakingscamera onderdelen

Een goed uitgerust camera-bewakingssysteem bestaat uit een aantal essentiële onderdelen. Sommige onderdelen zijn niet van toepassing bij een IP-bewakingscamera, analoge bewakingscamera en HD-SDI bewakingscamera. Wij sommen de meest belangrijke onderdelen op zonder rekening te houden met de soort camera.

Harddisk recorder DVR ( analoog of digitaal / HD )

De Harddisk Recorder of DVR ( analoog of digitaal / HD ) neemt alle beelden op dewelke via een analoog of digitaal signaal binnenkomen. Bij de opname van digitale beelden noemt men dit toestel een Digitale Video Recorder. De DVR is in staat om de beelden van alle beveiligingscamera's simultaan op te slaan op de interne harde schijf. Er kunnen verschillende bewakingscamera's aangesloten worden en er zijn videouitgangen om de beelden op een monitor te bekijken. De recorder kan aan het computerscherm of aan het televisiescherm gekoppeld worden zodat u alle camera's ziet. Deze toestellen zijn met of zonder harde schijf ( bij opname direct op PC ) leverbaar. Ze beschikken ook over een netwerkaansluiting om de beelden zowel lokaal via bestaande PC of laptop als vanop afstand te kunnen bekijken.

De bewakingscamera

Er bestaan tal van soorten bewakingscamera's en ze bestaan in verschillende vormen. De belangrijkste soorten is de analoge bewakingscamera, de IP bewakingscamera en de HD-SDI bewakingscamera. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten vormen, afhankelijk van de toepassing ( opvallend, discreet... ) De meest geplaatste vormen zijn de body bewakingscamera, buis bewakingscamera, dome bewakingscamera, discrete bewakingscamera en de dummy bewakingscamera. Uiteraard kunnen er 1 of meerdere camera's aangesloten worden aan de Digitale Video Recorder, of worden de beelden draadloos doorgezonden via het internet / WIFI.

Bewakingscamera bekabeling & adapter / voeding

Bij bekabeling heb je steeds 2 soorten kabels nodig: 1 voor het stroomnet en 1 voor de overdracht van de beelden ( analoog of digitaal / HD ) ( excl draadloze bewakingscamera's ). Veel gebruikte kabels voor bewakingscamera's zijn de UTP-kabels. De UTP-kabel is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Gebruik de UTP-kabel om uw DVR recorder aan het internet te koppelen of om uw HD camera's aan te sluiten. Uiteraard heb je ook nog een voedingskabel of adapter nodig om de camera en recorder aan te sluiten aan het stroomnet. Er bestaan ook een video en stroomkabel in één. U sluit uw bewakingscamera met slechts één kabel aan. Omdat de voeding door de kabel gaat, is direct naast de camera geen stroompunt meer nodig. Dit maakt het aansluiten van uw bewakingscamera erg eenvoudig. Dankzij een Video balun is het mogelijk om kabels aan elkaar aan te sluiten over lange afstand. Het is een hulpstuk tussen 2 UTP-kabels. De meest gebruikte kabels zijn de UTP-kabels, Coax kabels, VGA kabels en de HDMI kabels.

Bewakingscamera software

Software bestaat om tal van toepassingen en het beheer van de beelden mogelijk te maken. Bij de installatie van een bewakingscamera is de camera software meestal inbegrepen. Vraag steeds aan de installateur of controleer indien je een doe-het-zelf pakket koopt of de software Nederlandstalig is én te installeren is op uw huidig bestuurssysteem. Vraag ook steeds naar de licentievoorwaarden, proeftijd of eventuele maandelijkse kosten om de software te kunnen gebruiken. Betaal je niet blauw aan deze software!

Volgende zaken zijn mogelijk met de software voor bewakingscamera's:

  • Alarmbeheer
  • Beheer prestaties met 30 videostreams
  • Zoeken naar gebeurtenissen met tijdsynchronisatie (meerdere camera's)
  • Beeldnabewerking (contrast, zoomen, opheffen lensvervorming)
  • Gelijktijdig opname, live beeld én afspelen
  • Opschakelen van externe camera's
  • Lay-out editor voor plattegronden
  • ...

Accessoires

Vervolgens kan je ook nood hebben aan een verplicht pictogram of heb je nood aan camerabewaking behuizing of extra beugels om de camera op te hangen aan muur / plafond / paal. Vervolgens is het ook mogelijk een joystick te gebruiken voor het beheer van een speed dome bewakingscamera.Dankzij de stick is het mogelijk, om een bewakingscamera zeer eenvoudig op afstand te besturen. Een extra infraroodlamp zorgt er dan weer voor dan nachtzicht mogelijk wordt. Verbetert de prestaties van de nachtzicht camera, waardoor de beeldprestaties toenemen.De IR-lampen verminderen signaalruis en andere beeldvervorming. Ze verlagen de bandbreedte van het netwerk.

Vrijblijvende offerte camerabewaking