Gratis offerte aanvragen
Beveiliging laten plaatsen? Bel gratis☎ 0800 61 219

Draadloos alarmsysteem & draadloze alarminstallatie

Tegenwoordig is alles draadloos met elkaar verbonden en de communicatie verloopt grotendeels via een beveiligd netwerk of zelfs over het internet. Dat ook alarmsystemen deze trend volgen is niet onlogisch maar gezien een alarmsysteem op alle momenten correct en veilig moet kunnen communiceren met de centrale unit, zijn er toch enkele voorwaarden verbonden om over een goed beveiligd, draadloos alarmsysteem te kunnen spreken.

Eenvoudige installatie van het alarmsysteem

Aangezien er geen grote of zware werken dienen te gebeuren om bijvoorbeeld kabels te trekken, kan er ook véél minder mislopen tijdens de installatie. Installateurs kunnen zich 100% concentreren op hun ervaring met het alarmsysteem. Ook de plaatsing van detectoren verloopt vlot: geen onnodige kopzorgen of een muur of ruimte voldoet om kabels te plaatsen.

Geen meldingen via kabels wel stroom

Met een draadloos alarmsysteem wordt bedoeld dat eventuele storingen draadloos naar de centrale unit gestuurd worden. Je kan ook opteren voor detectoren die volledig draadloos geplaatst worden maar dan zal je op regelmatige basis batterijen dienen te vervangen.

Beveiligd netwerk en liefst afzonderlijk

Bijna vanzelfsprekend maar toch: gebruik enkel alarmsystemen die storingen of gegevens via een beveiligd netwerk doorsturen. Best is dat het alarmsysteem over een eigen, onafhankelijk netwerk beschikt. Zo voorkom je dat het netwerk van je alarmsysteem openbaar zichtbaar is en dat er zich storingen voordoen omwille van ander gebruik.

Sommige alarmsystemen werken via het VPN systeem. Dit systeem maakt gebruik van een bestaand netwerk maar schermt een deel af dat enkel gebruikt wordt door het alarmsysteem.

Detectoren met bereik

Zorg dat detectoren genoeg bereik hebben. Meestal staat enkel het maximale bereik vermeld. Het is echter zo dat er veel muren en soms ijzeren constructies tussen de detector en de centrale unit zitten. Dit verkleint het bereik aanzienlijk. Ook werktuigen of machines kunnen storingen geven op het draadloos netwerk.

Bij een draadloos netwerk dien je zeker op voorhand enkele testen te laten uitvoeren of werken met een proefinstallatie om zeker te zijn dat je geen problemen zal ondervinden. Is het alarmsysteem bedoelt voor een kantoor of woning te beveiligen dan kan je uiteraard met een gerust hart je eigen aankoop wenst volgen. Hier zijn problemen met bereik zo goed als uitgesloten als je 3⁄4 van het maximumbereik neemt.

Offerte alarmsysteem